vineri, 11 decembrie 2009

Alcoolul nu ii determina pe barbati sa vada femeile mai frumoase

O vorba veche din popor suna cam asa: "Nu exista femeie urate, ci barbat care nu a baut suficient". O echipa de cercetatori de la Universitatea din Leicester a ajuns la concluzia ca alcoolul nu influenteaza judecata barbatilor in ceea ce priveste frumusetea femeilor.
Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au recrutat 240 de voluntari, atat femei, cat si barbati, din barurile, terasele si cafenelele din jurul aeroporturilor. Subiectii au fost impartiti in trei categorii, in functie de cantitatea de alcool pe care o consumau, de la cateva pahare si pana la cateva sticle de bauturi alcoolice.

Apoi, specialistii le-au aratat participantilor la studiu diferite poze - inainte si dupa ce acestia au baut bauturi alcoolice - ale unor femei si barbati. Mai mult, voluntarii au fost intrebati cat de atractive le considera pe persoanele respective.

Rezultatele au aratat ca femeile ii vedeau mai frumosi pe barbatii din poze dupa cateva pahare de alcool, in timp ce reactiile barbatilor referitoare la femeile din imagini corespundeau cu cele avute inainte de a bea alcool. In plus, atat femeile, cat si barbatii au putut spune cu aproximatie varsta reala a persoanelor surprinse in fotografii, fapt ce i-a determinat pe cercetatori sa considere ca alcoolul nu te lasa total fara discernamant.

Rezultatele studiului arata ca nici macar betiile crunte nu influenteaza judecata barbatilor, iar pentru faptul ca a doua zi femeia de langa ei nu se ridica la asteptarile lor, barbatii nu trebuie sa arunce vina pe alcool", spune dr. Vincent Egan, cel care a condus cercetarea.

Specialistul completeaza ca barbatii ar trebui sa renunte la scuza: "Nu am stiut cati ani are, pentru ca eram pilit", deoarece studiul a demonstrat ca aburii alcoolului nu ii fac pe barbati sa considere ca femeile par mai mature decat sunt.

Volumul decibelilor ne face sa bem mai mult

Muzica din baruri sau din discoteci, ascultata la volum maxim, determina o crestere a consumului de alcool, arata un studiu realizat de cercetatorii francezi.

"Muzica data tare determina un consum rapid de bauturi alcoolice. Este pentru prima oara cand aceasta concluzie este determinata empiric", spune profesorul Nicolas Gueguen, de la Universitatea din Bretania de Sud, din Franta.

Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au petrecut mai mult timp in barurile si discotecile unde patronii le-au permis sa modifice volumul muzicii. In plus, oamenii de stiinta au ales la intamplare 40 de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani, pe care le-au monitorizat pe parcursul sederii lor in locatiile respective.

Concluzia a fost clara. Mai multi decibeli, mai multa bautura. "Volumul muzicii de ambianta are o influenta directa asupra stimularii apetitului pentru bautura", concluzioneaza prof. Nicolas Gueguen.

Afla mai multe detalii din "Gandul"!

Niciun comentariu: